PRASMINGA VERSLO KOMUNIKACIJA

+370 600 46488
info@blackflorence.com
Adresas:
Gedimino pr. 44A,
Vilnius, Lietuva

Vertybės ir darbdavio įvaizdis

 

Marketingo raidą, visai kaip drabužių sektoriuje, formuoja mados. Ir jei vyktų rinkimai, kas yra šių dienų mados viršūnėse, vienu iš rimčiausių kandidatų būtų darbdavio įvaizdis. Ką daryti, kad ši viešajame eteryje nustekenta sąvoka įgautų realų turinį, o investicijos į darbdavio santykius su esamais ir potencialiais darbuotojais duotų daugiau grąžos?

 

 

Pasiūlyti darbą = parduoti prasmę

 

Baigiasi laikas, kada gerą žinią apie save darbdavys galėdavo užsitarnauti motyvuojančiais šūkiais lauko stenduose, nemokamais bananais virtuvėje ar futbolo stalais koridoriuose. Geras atlyginimas ir lanksčios darbo sąlygos buvo ir bus labai stiprūs motyvai rinktis vieną, o ne kitą organizaciją, tačiau ir šių dalykų šiandien neužtenka.

 

Šiuolaikiniai darbuotojai nenori būti sizifais, todėl iš darbdavio tikisi ir stipraus atsakymo, dėl kokios didžiosios priežasties (kitos nei pinigai) jiems verta pirmadieniais su šypsena keltis iš lovos ir prisidėti prie didžiojo tikslo. Apie vieną iš būdų, kaip prie tokio tikslo prieiti bei kaip jį įlieti į įmonės kultūrą, skaitykite šiame mūsų straipsnyje Verslo Klasės žurnale.

 

Pozicionavimas – ne tik išorinis, bet ir vidinis

 

Didelė klaida yra manyti, kad darbdavio įvaizdis – tai atskiras pasaulis, turintis mažai ką bendra su bendruoju organizacijos įvaizdžiu, pozicionavimu bei marketingo strategija. Jei išorėje atrodai kaip obuolys, o viduje tavo skonis kaip citrinos, galop nepritrauksi nei obuolių, nei citrinų mėgėjų.

 

Daugiausia laimi tie prekės ženklai, kurių vertybės bei komunikacija išlaiko nuoseklumą ir vieningą šerdį santykiuose tiek su esamais ir potencialiais klientais, tiek su partneriais, tiek vidinėje komandoje. Todėl prekės ženklo įvaizdžio bei darbdavio įvaizdžio klausimus primygtinai rekomenduotina spręsti kaip vieną bendrą lygtį.

 

Tuo pačiu tai reiškia, kad darbdavio įvaizdžio strategijai galioja tie patys imperatyvai: tiek apibrėžiant savo misiją ir vertybes, tiek vykdant kasdieninę komunikaciją reikia maksimaliai diferencijuotis nuo konkurentų darbo rinkoje, o geriausia yra apskritai pasiūlyti naują – šviežią ir gaivią – paties darbo sampratą. Kaip tai padaryti bei ko reikia šiandieniniams millenium ir Z kartos talentams, jau netrukus galėsite skaityti naujajame Black Florence tekste, pasirodysiančiame Verslo Klasės žurnale.

 

Susisiekime dabar, ir mes Jums pristatysime savo klientų-darbdavių sėkmės istorijas, o tada padėsime sukurti savąją.